Colombia supremo EP scr.17/18 Medellin
Každý šálek této vynikající kolumbijské Arabiky nás potěší čokoládovými tóny s jemnou sladkostí karamelu. Jde o kávu s jemnou hořkostí. Dokonale vyvážená je Columbia Supremo perfektní pro kávové začátečníky i pro milovníky kávy, kteří mají rádi klasické chutě.
Detailní popis produktu
Kolumbie je světovým dodavatelem vysoce kvalitní Arabiky. Zrna se získávají pouze mokrou metodou. Pěstitelé vynakládají maximální úsilí, aby získali ta nejkvalitnější zrna, počínaje vhodnými podmínkami na plantáži pro kávovník, přes sklizeň zrn a konče selekcí. Většina kolumbijské kávy je produkována drobnými farmáři. Hornatá andská oblast je velmi příznivá pro pěstování, káva roste v nadmořské výšce 1000 až 2000 m n. m. Medellin Supremo roste v kolumbijském departmentu Antioquia. Medellin je hlavním městem a mnoho lidí považuje kávu z této oblasti za nejlepší kávu v Kolumbii.
Colombia Supremo je 100% zrna Arabiky nejvyšší kvality, odrůdy Castillo, dovezené z plantáže Finca San Rafael v srdci kolumbijského pohoří regionu Belalcazar. Jedinečnost bobů z této oblasti je dána intenzivní vůní čokolády, karamelu a ořechů a hořkou, ovocnou a citrusovou chutí.
KOLUMBIE je země na severozápadě Jižní Ameriky, ležící u Karibského moře a Tichého oceánu, známá svou skvělou kávou, vysokými Andami a písečnými karibskými plážemi. Často nazývaná „země kontrastů“ dokonale odráží atmosféru latinského světa. Kávy zde vyráběné patří ke světové špičce a jejich chuť a kvalita jsou neocenitelné.
To vše díky ideálním klimatickým a geografickým podmínkám, příznivým pro rozvoj kávových zrn - dokonalé sluneční světlo, umístění plantáží na vysokohorských svazích, vhodná teplota oscilující v průběhu roku mezi 17a 23 C, jakož i optimální srážky zúrodňující sopečnou půdu.
Arabica je dominantní odrůdou kávy v Kolumbii. Semena jsou zde zpracována „mokrou“ metodou, jejímž výsledkem je intenzivní aroma. Nejoblíbenější odrůdy kolumbijské kávy jsou: Typica , Maragogype , Caturra , Supremo a Bourbon .
Medellin je jednou z větších oblastí pěstování kávy v Kolumbii, která se nachází severozápadně od Bogoty (hlavní město Kolumbie) v provincii Antioquia. Většina zelené kávy v této zemi je seřazena podle velikosti zrn; Supremo fazole jsou velké a jednotné, přičemž 90 % z nich je nad sítem 18. Sklizeň provádějí od září do prosince většinou ženy z regionu, kde se ručně sbírají zralé třešně. Káva je následně zpracována za mokra pomocí konvenční fermentace, promyta čistou horskou vodou pomocí řady kanálů a sušena na slunci na terasách.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.